Organik hindistancevizi yağı - YAĞLAR VE YAĞLAR
Hindistan cevizi yağı, palmiye ağaçlarının yetiştiği tropik bölgelerde binlerce yıldır insanlar tarafından tüketilmektedir. Günümüzde, birçok faydalı özelliği nedeniyle Avrupa'da giderek daha fazla ilgi odağı haline gelmektedir.
Bu özellikler nelerdir? Nazik üretim yöntemi sayesinde, sağlık için zararlı olan katalizör ve solvent kalıntıları veya bozunma ürünleri içermez. Hindistan cevizi yağı, genellikle kimyasal kullanılmadan, mekanik yöntemlerle, presleme yoluyla kurutulmuş hindistan cevizi tohumlarından üretilir.
Bu şekilde üretilen yağ "sızma" hindistan cevizi yağıdır ve hala taze hindistan cevizinin kokusunu ve tadını taşır. Sızma yağ genellikle fiziksel bir işlemle (RBD) arındırılır, ortaya çıkan yağ "rafine hindistan cevizi yağı"dır (gıda ve farmakopede adı). Rafine hindistan cevizi yağı kokusuzdur ve nötr bir tada sahiptir.